Solceller

Hvad er en solcelle?

Se alle vores solcelleprodukter

En solcelle virker ved en fotoelektrisk proces, også kaldt fotovoltaisk effekt. Hver eneste dag rammes vi af solen stråler, som indeholder energi nok til at dække hele jordens energiforbrug i et helt år.

Selve solcellen består primært af silicium, som er det 8. mest almindelige grundstof i universet. Når solens stråler rammer solcellen slår fotonerne elektroner løs inde i cellen. Når der er et kredsløb vil disse elektroner vandre fra den ene side af cellen til den anden, og dermed opstår en elektrisk strøm.

Dette blev først opdaget af den franske fysiker A.E. Becquerel i 1839, men først 44 år senere, i 1883 blev den første solcelle bygget, af Charles Fritts. Den moderne solcelle blev første gang lavet af Bell Laboratories i 1954, så solcelle teknologien er ikke ny.

Et solcelle panel fra alletiders energi består tybisk af monokrystallinske eller monokrystalinske celler (Wafer). Yderligere informationer om vores solceller kan du finde ved at hente databladet her.

Sådan virker det

Hvordan virker et solcelleanlæg? Hvad består et solcelleanlæg af? Hvordan tilsluttes solcelleanlægget el-nettet? Skal jeg have elmåleren skiftet?

Ja spørgsmålene er mange når det kommer til solcelleanlæg, men det er faktisk ikke så indviklet. Processen i at installere et solcelleanlæg består af ganske få enkle skridt. Først skal solcelleanlægget beregnes og dimensioneres. Dette står Alletiders Energi kompetente og veluddannede medarbejdere for. Anlægget bliver beregnet efter dit behov og dimensioneres til at dække dette.

Efter at aftalen om installation af solcelleanlægget indgås, går vi straks i gang med planlægning og opsætning af solcelleanlægget. Når montørerne er færdige med opsætningen af solcellerne og vekselretteren, skal disse tilsluttes elnettet. Dette tager en aut. elektriker sig af, hvorefter han udfylder de papirer der skal indsendes til forsyningsselskabet for at tilmelde solcelleanlægget til elnettet.

Nu er det eneste der er tilbage, at nyde den gratis strøm solcelleanlægget producerer, med god samvittighed om at du sparer naturen, omgivelserne og fremtidige generationer for den CO2 emission der ellers ville blive udledt uden solcelleanlæggets elproduktion.

Kan det betale sig?

Din elregning kan komme ned på 0 kr. Solcellernes levetid er mindst 30 år. Du kan opnå over 300.000 kroner i akkumuleret besparelse i solcelleanlæggets levetid. Og så har vi ikke engang været inde på reduceringen af CO2 emissioner. Jo solceller betaler sig.

Vi tilbyder alsidige løsninger med solceller til erhverv, instutioner, og igennem vores landsdækkende forhandlernet, også til private. Både til nybyg og eksisterende konstruktioner. Hos Alletiders Energi ApS får du også professionel rådgivning og vejledning, så du kan føle dig godt klædt på når der skal tænkes energirigtigt.

Grøn energi er fremtiden og det drejer sig ikke om os men om den arv vi giver til vores børn og børnebørn. Og glem ikke at grøn energi ikke kun er sund fornuft men også god økonomi. Kilde: Energistyrelsens foreløbige energistatistik 2013

Hvorfor solceller?

Fordi solen er den bedste og reneste vedvarende energikilde vi har. Solceller kan monteres på alle tagtyper, de kan integreres og endda monteres på jorden. De larmer ikke, kræver ingen vedligehold og prisen gør investeringen særdeles attraktiv da tilbagebetalingstiden er lav og solcellernes levetid er høj. Med et solcelleanlæg fra Alletiders Energi ApS, skræddersyet til præcis dit behov, kan du være med til at spare på CO2 udledningen og samtidig spare penge.

I 2010 var energiproduktionen i Danmark på 979 PJ, knap 272 milliarder kWh (kilowatttimer). Dette svarer til en udledning på omkring 182 millioner tons CO2. 135 PJ, eller 37,5 milliarder kWh, af denne energi kom fra vedvarende energikilder – knap 14%. Dette kan vi gøre langt bedre og solceller fra Alletiders Energi ApS er netop med til at gøre Danmark grønnere og renere.